راهنمای ناشتایی جهت انجام آزمایش
منبع انتشار :
رعایت شرایط ناشتایی برای انجام برخی از آزمایشها الزامی می باشد
رعایت شرایط ناشتایی برای انجام برخی از آزمایشها مانند آزمایش قند خون ناشتا، تست تحمل گلوکز، انسولین، تری گلیسرید، ویتامین D، کلسیم، آهن (Fe)، آنزیم آلکالن فسفاتاز، هورمون رشد، ویتامین B12 و بعضی از آزمایشهای دیگر الزامی میباشد، زیرا خوردن غذا میتواند منجر به تغییر در مقادیر آزمایشهای فوق گردد.
اگر پزشک شما یا همکار ما در آزمایشگاه از شما بخواهند که در وضعیت ناشتا برای انجام آزمایش مراجعه نمایید، لطفاً موارد زیر را رعایت کنید:
هشت ساعت قبل از مراجعه به آزمایشگاه برای آزمایش قند ناشتا، هیچ غذا یا آشامیدنی (به جز آب) نخورید. این مدت زمان ناشتایی، توصیه شده در شب میباشد که فعالیتهای بدن به حداقل میرسد و در این حالت بیمار در شرایط مناسب نمونه گیری در صبح قرار خواهد گرفت.
درصورتیکه آزمایشهای مربوط به چربی های خون مثل تری گلیسرید برای شما درخواست شده باشد، مدت زمان ناشتایی 12-10 ساعت است.
از نوشیدن آب میوه، چای و قهوه در طول ناشتایی خودداری کنید. نوشیدن آب بلامانع است، مگر آنکه توسط پزشک تذکر داده شده باشد.
درطول مدت ناشتایی از مصرف دخانیات، جویدن آدامس، تمرین بدنی و ورزش پرهیز نمایید. این موارد ممکن است منجر به تحریک سیستم گوارش و عضلانی و تغییر در نتایج آزمایش شود.
بعد از نمونه گیری شما میتوانید رژیم غذایی عادی و فعالیت روزانه خود را شروع کنید.
برای آزمایش VMA ادرار 24 ساعته لازم است از 3 روز قبل از انجام آزمایش از مصرف مواد غذایی مثل قهوه، وانیل، شکلات، موز و کاکائو خودداری گردد.
زمان ناشتایی برای نوزادان به مدت 4 ساعت بعد از آخرین زمان شیردهی است.